Choose Your Language     >>     English     Bulgarian     Greek     German     French     Turkish     Russian
Call Now! 359-2-980-4292


Το Μπόροβετς είναι το πιο γνωστό, αλλά και το μεγαλύτερο, χειμερινό θέρετρο και χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία, ενώ είναι ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο προορισμός αυτός δεν πρέπει να λείπει από τις περιηγήσεις όλων όσων δηλώνουν λάτρεις των ταξιδιών και φανατικοί οπαδοί των χειμερινών σπορ.

Το Μπόροβετς βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μουσσάλα στα βόρεια της οροσειράς Ρίλα, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, και 73 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σόφιας. Το θέρετρο ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια από βασιλείς της Βουλγαρίας, οι οποίοι έκτισαν εκεί ένα παλάτι και καταφύγια για το κυνήγι.

Πολλοί παράγοντες προσελκύουν τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν το Μπόροβετς και να περάσουν αξέχαστες διακοπές εκεί. Η εμπειρία που θα ζήσετε αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό φύσης, κουλτούρας και αναγέννησης.

Πρώτος παράγοντας είναι το αναζωογονητικό κλίμα του Μπόροβετς. Ο αέρας είναι φρέσκος και καθαρός, ενώ οι βραδιές είναι δροσερές: πραγματική απόλαυση για τους φυσιολάτρες και για όσους αναζητούν να αποδράσουν από το άγχος της πόλης σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον. Στο θέρετρο, οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να απολαμβάνουν το χιόνι 150 ημέρες το χρόνο.

Δεύτερος παράγοντας αποτελεί η εκθαμβωτική φυσική ομορφιά του Μπόροβετς, με τις χιονισμένες άγριες βουνοκορφές, τις ομαλές πλαγιές και τον εθνικό δρυμό με τα πανύψηλα πεύκα που φέρει το άρωμα βοτάνων και άγριων φρούτων. Στα βουνά, υπάρχουν αναρίθμητα γραφικά και ειδυλλιακά τοπία όπως οι θαυμαστές, κυανές επτά λίμνες της Ρίλα και η κορυφή Μαλιόβιτσα. Υπάρχουν επίσης πολλά είδη πουλιών και άγριων ζώων. Στην άγρια φύση υπάρχουν κόκκινα ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοκάτσικα, κουνέλια, τυφλοπόντικες και λίγες αρκούδες, αλεπούδες και λύκοι.

Τρίτος παράγοντας αποτελεί η αναζωογονητική γαλήνη του ορεινού τοπίου που δημιουργεί μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ενώ αναζωογονεί κάθε επισκέπτη.

Τέταρτος παράγοντας είναι οι πολιτιστικοί δεσμοί με τις πλούσιες, βουλγαρικές, λαϊκές παραδόσεις της περιοχής, οι οποίες περιλαμβάνουν άφθονα, τοπικά φαγητά και κρασιά, παραδοσιακές βραδιές σε κατοικίες, γραφικά γειτονικά χωριά, ιστορικά αξιοθέατα και φιλικούς ντόπιους.

Στον πέμπτο παράγοντα περιλαμβάνονται οι απολαυστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες αναψυχής στο Μπόροβετς, αλλά και στις γύρω περιοχές.

  • Για τους προχωρημένους σκιέρ και τους φανατικούς του snowboard, το Μπόροβετς προσφέρει 18 καλοδιατηρημένες πίστες σκι εξοπλισμένες με ανελκυστήρες. Οι πίστες καλύπτουν συνολικά μήκος 40 χιλιομέτρων και ξεκινούν από υψόμετρο 2.560 μέτρα, ενώ η μέγιστη κατακόρυφη πτώση είναι 1.420 μέτρα. Η σεζόν σκι ξεκινάει το Δεκέμβριο και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο, ενώ το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 1,5 μέτρα. Διατίθενται πίστες ποικίλων βαθμών δυσκολίας, κατάλληλες για κάθε επιπέδου σκιέρ. Όλες οι πίστες σκι είναι επισημασμένες σε αρκετές γλώσσες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
  • Στο Μπόροβετς λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανελκυστήρων. Διατίθενται και πυροβόλα παραγωγής χιονιού για τεχνητό χιόνι. Μερικές πίστες φωτίζονται για βραδινό σκι .
  • Το Μπόροβετς έχει μια εξαίσια σχολή σκι με περισσότερους από 200 επαγγελματίες εκπαιδευτές που μιλούν Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ρωσικά. Διατίθενται ομαδικά ή ιδιαίτερα μαθήματα σε λογικές τιμές.
  • Στο Μπόροβετς μπορείτε να ενοικιάσετε και να αποθηκεύσετε τον εξοπλισμό σκι.
  • Υπάρχουν ανώμαλες διαδρομές και διαδρομές για δίαθλο 3, 5 και 10 χιλιομέτρων. Επίσης παρέχεται δυνατότητα για heli-skiing, ski jumping, tobogganing, snowmobiling, καθώς και για βόλτες με έλκηθρο που το σέρνουν άλογα.
  • Την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, το Μπόροβετς αποτελεί σημείο εκκίνησης για πολλές περιηγήσεις πεζοπορίας, περιλαμβανομένης της ανάβασης του όρου Μουσσάλα, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη κορυφή στη βαλκανική χερσόνησο με υψόμετρο 2.925 μέτρων. Υπάρχουν ξεναγοί που καθοδηγούν τους πεζοπόρους σε ποικίλες περιπλανήσεις στην οροσειρά Ρίλα, όπου τους δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουν τα καταπληκτικά τοπία των γύρω περιοχών.
  • Στο θέρετρο, μπορείτε να επιδοθείτε σε πολλές δραστηριότητες, όπως ιππασία, τένις, κολύμπι και μπόουλινγκ.
  • Το Μπόροβετς προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή με μπαρ, ντίσκο και κλαμπ, αλλά και εστιατόρια με υπέροχες, τοπικές γεύσεις.
Borovets Bulgaria Villa Rental